Getuigenissen

Zuid Afrika!

Het land waar we een stukje van ons hart hebben achter gelaten. Het land wat nog zoveel hulp kan gebruiken. Bijna 6 jaar geleden begonnen we aan een groot avontuur, voor de eerste keer naar Zuid Afrika. Nu 5 jaar verder zijn er vanuit Nederland al tientallen vrijwilligers geweest en zijn er al heel veel acties georganiseerd waardoor we al veel financiële hulp hebben kunnen bieden. 

Wie had dat kunnen bedenken. Het is teveel om op te noemen. Bij deze willen we vast alle sponsoren, vrijwilligers, vrienden en familie bedanken voor jullie hulp. 

Maar… We gaan door, onze droom achterna.. nog meer hulp bieden.Refilwe heeft een speciale plek in mijn hart gekregen. In Zuid-Afrika heb ik ontdekt dat problemen en moeilijkheden is wel zijn maar dat de liefde sterker is. De kinderen die ik heb begeleid waren vol passie, vertrouwen en geloof. Daar zouden wij soms nog van kunnen leren. Het vertrouwen in God was groot en de bijbeltekst uit Jesaja 41:10 kwam vaak in mijn gedachten op. God voorziet.

Ruth Pierik

Het is bijna niet te doen om de week bij Refilwe kort samen te vatten. Het is een geweldige ervaring om samen met de community te praten, te zien wat ze hebben neergezet en te horen wat hun plannen zijn voor de toekomst. We waren ontzettend welkom, en ze waren erg dankbaar voor alles wat we hadden gedaan en meegebracht. Ik heb Refilwe in mijn hart gesloten, u ook?

Aletta

Het begon een jaar geleden met een groep mensen waarvan ik de meeste niet echt kende. Door samen allerlei activiteiten te organiseren om geld op te halen om mee te nemen naar Zuid-Afrika, werden we al snel een hechte groep. De reis naar Zuid-Afrika was voor mij een heel bijzondere ervaring. In Nederland is het erg onvoorstelbaar hoe het daar aan toe gaat, maar door daar geweest te zijn, heb ik wel geleerd om tevreden te zijn met weinig. Daarnaast neem ik mee om in welke situatie dan ook te vertrouwen op God en Zijn liefde te delen met de mensen om mij heen.

JacomineIk heb deze reis ervaren als een gezellige enerverende reis met een gezellige groep waarmee we veel met elkaar deelden. Ik werd min of meer terug gezet in de tijd maar vooruit gezet in wat God betekend voor ons mensen. En ik heb weer mogen ervaren in wat voor enorme geestelijke armoede wij leven in de westerse wereld wat is dan rijkdom?

Wat een mooie ervaringen.

Theo

Wat hebben we mooie mensen ontmoet, genoten van het landschap en dieren 😉 verschil tussen rijkdom en armoede gezien,  samengewerkt met tieners, gedanst en

geknutseld met de kids, gezorgd voor de allerkleinsten. Vriendschappen gesloten, gehuild en gelachen, geloof gedeeld maar vooral het fantastische werk van Refilwe
gezien! Kortom een reis om nooit te vergeten!

Maaike

Alleen al het mee mogen maken van deze reis is al een hele ervaring en het was goed om ook iets voor je medemens te kunnen betekenen.

Ik heb daar veel gezien en geleerd, onder andere dat mensen in armoede zo geweldig dankbaar kunnen zijn en zoveel vertrouwen hebben in hun Schepper.

Het was een geweldige reis met een prachtige groep en zeker een levensles.

JurrianDeze reis is voor mij iets wat ik altijd al graag heb willen doen, en eigenlijk is nog bijzonderder geweest als ik had durven denken Dit land, deze mensen, de eenvoud en de tevredenheid en de dankbare mensen was iets wat je niet op papier kunt beschrijven…

De getuigenis die daar heerst van het geloof, waar je gewoon blij van wordt!

Eline Bonthuis

Wat een geweldige ervaring! Nog vaak denk ik terug aan alle mensen die wij daar ontmoet hebben. De warmte waarmee wij ontvangen werden en de vriendschappen die zijn gesloten als groep maar ook met de lokale bevolking. De aanblik van een krottenwijk, de baby’s in het babyhuis en de kinderen die hunkeren naar liefde en geborgenheid!! 

In deze week heb ik mogen leren dat wanneer je vertrouwd op onze Vader er altijd een weg is. Zelfs wanneer het donker is zal Hij een licht op ons pad
schijnen!

André Slot

In minder dan geen tijd gevoel dat je familie erbij hebt. Sterke aanwezigheid van Gods Geest, verbondenheid met elkaar en gezelligheid.

ImkoFantastische tijd gehad in Zuid Afrika met een mooie groep mensen. In een compleet andere cultuur en wereld. Wat voor ons! echt wel even wennen was! Om op deze manier iets te mogen beteken voor mensen/kinderen in een mooie! maar gebroken wereld Mocht ik/wij ervaren dat God overal in de Wereld de zelfde is. Als we met hart en ziel blijven zoeken en delen, in welke situatie! of waar we ons dan ook begeven! zal er dan genezing zijn. Een bevestiging van mijn ervaring!

Wijnand Oudenaarden.

Na zo´n reis zie je weer hoe betrekkelijk de dingen zijn en wat echt belangrijk is. We kunnen ons soms druk maken om dingen die eigenlijk niet belangrijk zijn. Daar leeft men meer in afhankelijkheid van onze Schepper, en van dag tot dag. Deze reis was een mooie ervaring en zou eigenlijk iedereen moeten ervaren en is moeilijk in woorden uit te drukken.

Johan Slot

De Afrika reis was een hele ervaring. Weg van alles en zo iets goed doen voor Refilwe. Het voelt daar als een warme familie en het werk wat ze daar doen is zo bijzonder, met zulke kleine dingen een glimlach bezorgen is het mooiste wat er is. De Zuid Afrika reis was echt geweldig, ik had het voor geen goud willen missen. Love Zuid-Afrika.

Lieke Pleijsier

Wij hebben een prachtige, indrukwekkende en bijzondere week in Zuid-Afrika gehad. Waar we met een fijne ploeg mensen nader tot elkaar en tot God konden komen. Ook zijn we door de omstandigheden die we daar mochten zien/ meemaken, meer gaan beseffen hoe goed ons leven thuis is.

Jaap Beens en Gerriëtte Westra

Iedereen is gevraagd om in het kort te omschrijven hoe we deze week hebben ervaren. Dit is een bijna onmogelijke opgave, aangezien het niet in een paar regels te vatten valt. We hebben met elkaar zo’n geweldige, bijzondere reis gemaakt, dat het lastig is, om dit zo goed mogelijk over te brengen. Toch ga ik het proberen en dat doe ik d.m.v. korte zinnen. Hiermee hoop ik toch een beetje over te kunnen brengen, wat mijn ervaring is geweest.

New f iends

Veel li E fde ontvangen en gegeven

Veel geleerd van de Zuid-A F rikanen en de rest van de community:
– Blij en vooral dankbaar kunnen zijn met (bijna) niets
– Geloof in God is heel groot. Dat wordt ook veel gedeeld. Voor je het
weet, heb je weer een ‘service’ te pakken.

Terugschakelen van versnell I ng 5 (Nederland)
naar versnelling 3 soms 2 (Zuid-Afrika)
dit leverde letterlijk (aankomst) en figuurlijk soms wat onrust op,
maar is uiteindelijk goed gekomen.

Bij een temperatuur van 30 graden,
loopt de k L edingstijl nogal uiteen.

Dutchies in korte broek en hebben
het nog W arm => Zuid-Afrikanen dragen een
gebreide muts en hebben het af en toe te koud.
Grappig om te zien.
De magie van de paarse sprookjesboom, Jacaranda’s mogen zien

E hebben een super week gehad!!!

REFILWE

Mede dankzij jou, hebben we veel geld en spullen
opgehaald. Ik hoop dat je blijft sponsoren, in welke vorm
dan ook!!

Martine